Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Fabrika İnşa Oyunu Satisfactory’nin 1.0 Sürümü Nihayet Geliyor
Kyutai Labs, Moshi AI adlı yeni bir sohbet botu piyasaya sürdü. Moshi AI, yapay zeka tabanlı bir chatbot olup, kullanıcılarla gerçek zamanlı olarak sesli iletişim kurabiliyor. Bu özelliğiyle rakiplerinden ayrılan Moshi AI, sohbeti daha doğal ve akıcı hale getirmeyi amaçlıyor.
İçindekiler
ToggleMoshi AI, tümüyle Kyutai Labs tarafından geliştirilen bir ses dil modeline sahip. Chatbot, duygusal ve farklı konuşma tarzlarıyla yanıt verebiliyor. Moshi AI’nın en dikkat çekici özelliklerinden biri de internete bağlanarak sorulara cevap bulabilmesi. Yani bir nevi web’de arama yaparak, kullanıcıların sorularına daha kapsamlı yanıtlar sunabiliyor.
Moshi AI şu an için herkese ücretsiz olarak sunuluyor. Kullanıcılar, Kyutai Labs’ın web sitesi üzerinden e-posta adreslerini girerek sıraya girebiliyorlar. Ancak şirket yetkilileri, şu an için herhangi bir bekleme süresi olmadığını belirtiyor.
Moshi AI ile etkileşim oldukça basit bir arayüz üzerinden gerçekleşiyor. Kullanıcılar, seslerinin şiddetini kontrol edebilecekleri bir gösterge ile karşılaşıyorlar. Chatbot‘un yanıtları ayrı bir metin kutusunda görüntüleniyor. Ayrıca, ses süresi, gecikme süresi ve kaçırılan ses gibi teknik detaylar da üst kısımda yer alıyor.
Kyutai Labs, Moshi AI’nın maksimum 5 dakikalık görüşmelere izin verdiğini belirtiyor. Chatbot, aynı anda düşünüp, konuşup, dinleyebildiği için sohbetin akıcılığını artırmayı hedefliyor.
Moshi AI’yı deneyen kullanıcılar, chatbot’un yanıt hızının oldukça yüksek olduğunu belirtiyor. Ancak bazı durumlarda 10-15 saniyeyi bulan gecikmelerin yaşanabildiği de ifade ediliyor. Bunun sunucu yoğunluğundan kaynaklanabileceği düşünülüyor. Ayrıca bazı sesli komutların hiç algılanmadığı durumlar da olabiliyor.
Yine de Moshi AI’nın duygusal ve farklı tarzlarda konuşabilmesi, kullanıcı deneyimini zenginleştiriyor. Chatbot’un internetten bilgi alarak daha kapsamlı yanıtlar vermesi de olumlu bir özellik olarak öne çıkıyor.
Kyutai Labs, Moshi AI modelini açık kaynak kodlu hale getireceğini duyurdu. Ancak henüz model ağırlıklarını ve kodu bir portala yüklemedi. Bu gerçekleştiğinde, kullanıcılar Moshi AI’yı yerel olarak indirip yükleyebilecek ve internet bağlantısı olmadan da çalıştırabilecekler.
Yorum Yaz