Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Touch İd Bu İphone’da Etkinleştirilemiyor Hatası Ve Çözümü
Günümüzde pek çok yetişkin ve genç, akıllı telefonlarında harcadıkları zamanı kontrol altına almak için “aptal” telefonlara yöneliyor. Aptal telefonlar, sosyal medya uygulamaları ve internet erişimi olmayan, temel iletişim ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanan cihazlar olarak dikkat çekiyor. Bu trend, özellikle sosyal medya bağımlılığından kurtulmak isteyenler arasında hızla yayılıyor.
İçindekiler
Toggle16 yaşındaki Luke Martin, Instagram’a başladıktan sonra ekran süresinin günde 4-5 saate kadar çıktığını fark etmiş. Bunun üzerine aptal telefona geçen Luke, artık günde sadece 20 dakika telefonunu kullanıyor ve yalnızca ihtiyacı olan özellikleri kullanıyor. Luke gibi birçok genç, aptal telefon kullanarak sosyal medya bağımlılığından kurtulmayı hedefliyor.
Aptal telefon trendi sadece gençlerle sınırlı değil. Ebeveynler de hem kendileri hem de çocukları için aptal telefon tercih ediyor. Beş yaşında bir oğlu olan Lizzy Broughton, eski tip bir Nokia telefon satın alarak alışkanlıklarını yeniden şekillendirdiğini ve oğluyla daha kaliteli zaman geçirdiğini belirtiyor. Oğlunun ilk telefonunu alırken de benzer bir model seçmeyi planlıyor.
Los Angeles’taki Dumbwireless mağazasının sahipleri Daisy Krigbaum ve Will Stults, düşük teknolojili cihazlar arayan müşterilere hizmet veriyor. Özellikle ebeveynlerin, çocuklarına internette dolaşmadan uzak duracakları ilk telefonu almak için mağazaya geldiğini belirtiyorlar. Ancak aptal telefona geçiş her zaman kolay olmuyor. Bazı okulların belirli uygulamaları gerektirmesi veya çocukların arkadaşlarının pahalı akıllı telefonlara sahip olması, ebeveynleri zorluyor.
Aptal telefona geçişin zorluklarına çözüm olarak “unpluq” adlı bir cihaz geliştirildi. Bu cihaz, telefona dokunulduğunda sosyal medya gibi belirli uygulamaları kablosuz olarak engelleyebiliyor ve ebeveynlerin çocuklarının telefon kullanımını kontrol etmesine olanak tanıyor. Ayrıca Techless şirketi, amaçlı olarak “sıkıcı” ancak şık bir cihaz olan “Wisephone II”yi geliştirdi. Bu telefonda simgeler yerine kelimeler, iki renk ve iki yazı tipi bulunuyor.
Wisephone’un kurucusu Chris Kaspar, cihazı geliştirirken “Bizim için gerçekten iyi olan nedir?” sorusunu sorduklarını belirtiyor. İlk olarak ergenlik çağındaki kızları için geliştirdiği telefonu, yetişkinlere de hitap edecek şekilde tasarlamış. Büyük şirketlerin milyarlarca dolarlık uygulama ve sosyal medya reklam geliri nedeniyle farklı alışkanlıkları teşvik etme motivasyonlarının olmadığını, bu nedenle aptal telefonların önemli bir alternatif olduğunu vurguluyor.
Yorum Yaz