Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
POCO X7 Pro Iron Man Edition:Süper Kahraman Gücünde!
Hyundai Motor Company ve Kia Corporation, çevresel sürdürülebilirlik hedeflerini güçlendirmek için Entegre Sera Gazı Bilgi Sistemi’ni (IGIS) hayata geçirdi. Bu yenilikçi platform, bir aracın yaşam döngüsü boyunca karbon emisyonlarını takip ediyor ve tüm süreçlerde çevresel etkilerin şeffaf bir şekilde izlenmesini sağlıyor. Hadi önce IGIS nedir sorusunun yanıtına bakalım, sonra da diğer detaylara geçelim…
İçindekiler
ToggleIGIS, Hyundai ve Kia’nın karbon emisyonlarını kontrol etmek için daha önce kullandığı farklı sistemleri tek bir çatı altında topladı. Daha önce bağımsız çalışan Küresel Enerji İzleme Sistemi (GEMS) ve Tedarik Zinciri Emisyon Yönetim Sistemi (SCEMS), IGIS sayesinde birleştirildi. Bu birleşim, çevresel veri analizini daha kolay ve daha etkili hale getirdi.
IGIS, Hyundai ve Kia’nın faaliyetlerinin her adımını çevre dostu bir bakış açısıyla değerlendiriyor:
-Hammadde çıkarımı ve tedarik: Üretimde kullanılan materyallerin karbon ayak izini izler.
-Üretim ve taşıma: Fabrikalardan taşıma süreçlerine kadar tüm aşamalardaki emisyonları ölçer.
-Araç kullanımı: Araçların kullanım ömrü boyunca çevreye olan etkisini analiz eder.
-Yaşam döngüsü sonrası bertaraf: Araçların geri dönüşümü veya imha sürecindeki karbon salınımını hesaplar.
IGIS, yalnızca Hyundai ve Kia’nın süreçlerini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda tedarikçileriyle daha etkin iş birlikleri kurmalarına olanak tanır. Bu sistem, şirketlerin uluslararası çevre standartlarına uyum sağlamalarına ve karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik daha iyi stratejiler geliştirmelerine yardımcı olur.
Yorum Yaz