Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Canva Benzeri Siteler (En İyileri)
Teknoloji devi Google ve yapay zeka girişimi Anthropic arasındaki ortaklık, İngiltere’nin rekabet düzenleyicisinin radarına takıldı. Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), Google ve Anthropic arasındaki iş birliğini mercek altına alacağını açıkladı.
İçindekiler
ToggleGoogle, geçtiğimiz yıl Anthropic’e 500 milyon dolar yatırım yapmış ve gelecekte daha büyük yatırımlar yapma sözü vermişti. CMA, bu ortaklığın 2002 Kurumlar Yasası kapsamında rekabeti bozucu bir birleşme durumu yaratıp yaratmadığını inceleyecek. Eğer böyle bir durum tespit edilirse, Google ve Anthropic ortaklığının İngiltere pazarında rekabeti önemli ölçüde azaltıp azaltmayacağı araştırılacak.
Google ve Anthropic ortaklığı, yapay zeka alanındaki diğer iş birlikleri gibi düzenleyicilerin dikkatini çekiyor. Microsoft ve OpenAI arasındaki ortaklık da benzer şekilde inceleme altında. Geçtiğimiz hafta, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nin rekabet otoriteleri, üretken yapay zeka alanındaki pazar yoğunlaşması ve rekabete aykırı uygulamalarla ilgili endişelerini dile getiren ortak bir açıklama yayınladı.
Düzenleyiciler, yapay zeka teknolojilerinin geliştirilmesi için kritik girdilerin kısıtlanması, pazar gücünün pekiştirilmesi ve zararlı ortaklıklar gibi üç temel riske işaret ediyor. Özellikle mevcut dijital pazar liderlerinin konumlarını nasıl kullanabileceği konusunda endişe duyuluyor. Google gibi teknoloji devlerinin yapay zeka alanındaki yatırımları ve ortaklıkları, bu açıdan yakından takip ediliyor.
Rekabet otoriteleri, yapay zeka ekosisteminin, firmaların adil davranması halinde daha iyi olacağını vurguluyor. Birlikte çalışabilirlik ve seçim özgürlüğü gibi temel ilkelerin altı çiziliyor. Önümüzdeki aylarda, yapay zeka ile ilgili birleşmeler, ortaklıklar ve iş uygulamaları daha yakından incelenebilir. Google ve diğer teknoloji devlerinin attığı adımlar, rekabet açısından değerlendirilecek.
Öte yandan, yapay zeka etiği alanı da giderek önem kazanıyor. Zeki makinelerin insanlığın çıkarlarına hizmet etmesini nasıl sağlayabileceğimiz kritik bir soru olarak karşımıza çıkıyor. Google dahil teknoloji şirketleri, yapay zekanın geliştirilmesi ve kullanımında etik ilkelere bağlı kalacaklarını belirtiyor. Ancak, bu alandaki düzenlemelerin henüz yeterli olmadığı da bir gerçek.
Yorum Yaz