Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
MultiVersus’un 2. Sezonu Samurai Jack ve Beetlejuice ile Geliyor
Pekin Posta ve Telekomünikasyon Üniversitesi’nden bir grup Çinli telekomünikasyon mühendisi, mevcut 4G altyapısı üzerinde 6G iletim kapasitesine ulaşabilen bir saha test ağı kurdu. Bu deneysel ağ, 6G araştırmaları için giriş eşiğini etkin bir şekilde düşürerek, 6G anahtar teknolojilerinin ilk doğrulamasını hızlandırma potansiyeline sahip.
İçindekiler
ToggleMühendisler, 10 Temmuz’da Çin başkentinde düzenlenen bir konferansta, “semantik iletişim” adı verilen bir teknik kullanan deneysel ağın ilk bulgularını sundular. Bu teknik sayesinde, kapasite, kapsama ve verimlilik gibi kilit iletişim metriklerinde 10 kat iyileşme sağlandığı belirtildi. 6G saha test ağı, iletişim ve yapay zeka arasında derin bir entegrasyon sağlıyor. Bu entegrasyon, iletişim teknolojisinin evriminde önemli bir yön olarak görülüyor.
Üniversitenin araştırma ekibinin başkanı Profesör Zhang Ping, 6G ve yapay zekanın entegrasyonunun, dijital ekonominin yeni iş formlarının oluşumunu hızlandıracağını vurguladı. Zhang, “Yapay zeka, iletişimin algılama ve anlamsal anlayışını geliştirecek, 6G’nin her yerde bulunması ise yapay zekanın erişimini tüm alanlara genişletecek” dedi. 6G ağları, 5G ağlarından daha yüksek frekansları kullanabilecek, çok daha yüksek kapasite ve çok daha düşük gecikme süresi sunacak.
6G internet hizmetlerinin 2030 civarında ticari olarak kullanıma sunulması bekleniyor, ancak 6G standartları üzerindeki çalışmalar devam ediyor ve bu on yılın sonlarında tamamlanabilir. Çin, ilk 6G hizmetlerini 2030 civarında başlatmayı hedefliyor ve 6G standartlarının önümüzdeki yıl hazır olması bekleniyor. Japonya ise 6G için kilit teknolojileri 2025 yılına kadar oluşturmayı ve NTT Docomo ve Sony gibi şirketlerle ortaklık içinde 2030 yılına kadar “5G ötesi” iletişim hizmetleri sunmaya başlamayı planlıyor.
Şubat ayında, ABD ve dokuz diğer ülke, ulusal güvenliği korumak, spektrumu verimli kullanmak ve gizliliği korumak da dahil olmak üzere 6G kablosuz ağlar için altı ortak ilke belirlediler. 6G teknoloji pazarının, görüntüleme, varlık teknolojisi ve konum farkındalığı alanlarında önemli iyileştirmeler sağlaması bekleniyor. 6G bilgi işlem altyapısı, yapay zeka ile birlikte, veri depolama, işleme ve paylaşım kararları da dahil olmak üzere, bilgi işlem için en iyi konumu belirleyebilecek.
Yorum Yaz