Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Huawei Pura 70 Ultra Tanıtıldı!
İçindekiler
ToggleChatGPT gibi üretken yapay zeka araçları son birkaç yılda dünyayı kasıp kavurdu ama bunlar ne kadar popüler? İnanılmaz derecede öyle ve sayılar giderek artıyor.
En önemli rakamlar yaş dağılımının gerçekte ne kadar çarpık olduğunu gösteriyor. ChatGPT çoğunlukla 30 yaşın altındaki kişiler tarafından kullanılıyor ve kişi ne kadar eğitimliyse kullanım da o kadar artıyor.
Ancak en ilginç kısım, ChatGPT kullanan lise diplomasına sahip kişilerin sayısının aynı kalması. Aynı dönemde yüksek öğrenim görenlerin sayısı da üç katına çıktı.
“30 yaşın altındaki yetişkinler öne çıkıyor: Bu genç yetişkinlerin %43’ü, geçen yazdan bu yana yüzde 10 puanlık bir artışla ChatGPT’yi kullandı. Chatbot kullanımı da 30 ila 49 ve 50 ila 64 yaş arasındakiler arasında hafif bir artış gösteriyor. Yine de bu grupların teknolojiyi kullanma olasılığı genç yaşıtlarına göre daha düşük. 65 yaş ve üzeri Amerikalıların ise yalnızca %6’sı ChatGPT kullanmış.
Yüksek eğitimli yetişkinlerin ChatGPT’yi kullanma olasılığı daha yüksek görünüyor: Temmuz 2023’ten bu yana 8 puanlık bir artışla lisansüstü veya diğer ileri derecelere sahip olanların %37’si bunu kullanmışlar. Bu grubun ChatGPT’yi kullanma olasılığı yalnızca lisans derecesine sahip olanlara göre daha yüksektir ( %29). Bu oran bir miktar üniversite deneyimi olanlar için (%23) veya lise veya daha az diplomaya sahip (%12) olarak hesaplanmış.
ChatGPT’nin yüksek öğrenimi olmayanlar arasında neden ilgi çekmediğini ancak tahmin edebiliriz. Benim tahminim, kullanımın derece gerektiren ofis işleriyle ilişkili olduğu yönünde. Pew‘in araştırması, eğitim bankacılığı, finans, muhasebe, emlak veya sigorta gibi alanlarda çalışanların yüzde 66’sının chatbotların işlerini etkileyeceğini düşündüğünü ortaya çıkardı. Konaklama, sanat ve eğlence gibi alanlarda bu oran %40’a düşüyor.
Neden herkes ChatGPT kullanıyor? Beklendiği gibi iş yerinde üretken yapay zeka kullanma ihtiyacı arttı. Geçen yıl iş yerinde ChatGPT kullanan çalışan Amerikalıların oranı %8 iken bu yıl bu oran %20’ye yükseldi.
Yeni bir şeyler öğrenmek veya can sıkıntısından chatbot’a başvuran kullanıcıların geri kalanı, toplam kullanıcı tabanının yaklaşık beşte birini oluşturuyor. Acaba yüzde kaçı gizli kayıtların şifresini çözmek gibi çılgın numaralar yapmaya çalışıyor ?
Peki ya siz ne için kullanıyorsunuz?
Yorum Yaz