Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Samsung Galaxy XCover7 Pro Özellikleri ve Fiyatı Sızdırıldı: Dayanıklılıkla Gelen Performans
Pennsylvania Üniversitesi araştırmacıları, grip ve uçuk virüsü gibi yaygın hastalıklarla mücadelede çığır açacak bir buluşa imza attı. Lablab fasulyesinden üretilen özel bir sakız, ağızda çiğnendiğinde virüsleri “tuzağa düşürerek” bulaş riskini yüzde 95 oranında azaltıyor. İşte herkesin merakla beklediği bu antiviral savunmanın detayları…
İçindekiler
ToggleLablab fasulyesinde doğal olarak bulunan FRIL proteini, grip (H1N1 ve H3N2) ile herpes simplex (HSV-1 ve HSV-2) virüslerini adeta bir mıknatıs gibi çekiyor. Çiğneme sırasında tükürükle karışan bu proteinler, virüsleri yüzeye bağlayarak çoğalmalarını ve bulaşmalarını engelliyor. Testlerde sadece 40 miligram sakızın 2 gramlık tablet formu bile etkili oldu.
COVID-19’da yüzde 95 başarı gösteren benzer sakız formülünün ardından, bu yeni versiyon FDA standartlarına uygun şekilde üretildi. Araştırma ekibi, “Günde 3-4 kez çiğnenmesi, özellikle toplu taşıma veya okul gibi kalabalık ortamlarda virüs zincirini kırabilir” açıklamasını yaptı. Sakızın insanlar üzerindeki etkisi önümüzdeki aylarda test edilecek.
54 milyon kanatlıyı etkileyen H5N1 virüsüne karşı da kullanılacak olan bu teknoloji, şimdi de kümes hayvanlarını korumak için deneniyor. Lablab fasulyesi tozuyla zenginleştirilen yemlerin, hem hayvanları hem de insanları kuş gribine karşı koruyabileceği düşünülüyor. Daniell, “Doğal bir çözümle küresel salgınları önlemeyi hedefliyoruz” diyor.
Sadece ABD’de grip salgınları yılda 11.2 milyar dolar kayba neden oluyor. Bu sakızın yaygın kullanımıyla hastane başvuruları ve iş gücü kaybının azalması bekleniyor. Üstelik aşıya alternatif olarak geliştirilen ürün, herpes aşısı bulunmayanlar için de umut vaat ediyor.
Yorum Yaz